MERSİN / AKDENİZ - Mersin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Okulumuzda 18 Mart 2024 Pazartesi günü "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi"nin yıl dönümü münasebeti ile anma ve kutlama programı düzenlendi.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı ve sonrasında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "İstiklal Marşı" olarak kabul edilmiştir.

Okulumuzda "İstiklial Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü" kapsamında 12.03.2024 Salı Günü düzenlenen tören ve sınıf bazında günün anlam ve önemine ilişkin verilen eğitimlerle Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY büyük bir sevgi ve saygı ile anılmış olup; İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümü büyük bir coşku ile kutlanmıştır.

Mrt

Türkiye genelinde eş zamanlı planlanan deprem tatbikatı, okulumuzda 06.03.2024 tarihinde saat 11:00’de gerçekleştirilmiştir. Saat 11:00’de zil sesi (5 saniye süresince) verilmesiyle birlikte öğrencilerimiz tarafından sınıflarda “ÇÖK-KAPAN-TUTUN” kuralı uygulaması yapılarak tatbikat başlamış olup; sonrasında okul binası en kısa süre (iki dakika on beş saniye) içerisinde ve güvenlikli bir şekilde 11:02: 15’de tamamen boşaltılarak öğrencilerimiz okul bahçesinde bulunan toplanma alanına alınmıştır. Tatbikat sonrasında Okul Müdürü Hatun ASLAN ve Afete Hazırlık Kulübü sorumlu öğretmeni Halil İbrahim SUNA tarafından öğrencilerimizle tatbikat değerlendirmesi yapılarak öğrencilerimize deprem anında yapılacaklar hakkında bilgiler verilmiştir.

Mrt

Okulumuzda 04 Mart 2024 tarihinde "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü" kapsamında öğrencilerimize yönelik düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması"nda dereceye giren öğrencilerimiz ekte yer almaktadır.

Mrt

İlimizde, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde yürütülecek çalışmaların planlanması, değerlendirilmesi ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması amacıyla oluşturulan İl Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu'nun 2023 yılı ikinci dönemine ilişkin kararları doğrultusunda; okulumuzda  Mart ayı içerisinde "Obezite Günü" ve "Tuza Dikkat Haftası" eğitimleri gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Okulumuzda "O1-07 Mart Deprem Haftası" kapsamında Afete Hazırlık Ekibi üyesi İ.H.L. Meslek Dersleri Öğretmeni Halil İbrahim SUNA tarafından 27 Şubat 2024 Salı günü saat 12:30'da öğretmenlere yönelik "Deprem Öncesi, Deprem Anında ve Deprem Sonrasında Yapılması/Alınması Gereken Önlemler" temalı eğitim verildi.

Şbt

27 Şubat 2024 Salı günü İlimiz Yenişehir İlçesi Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde lise son sınıf öğrencilerine ve rehber öğretmenlere yönelik "Yükseköğretime Geçişte Başarının Yolu", "Sınav Sisteminde Başarı", "Kariyer Planlama, Meslek Seçimi" ve "Geleceğin Meslekleri" konularında verilecek olan eğitim seminerine 12. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Rehber Öğretmenimiz Sezen Rojda Gül TEMEL katılmıştır.

Ock

Okulumuz Tarih öğretmeni Zübeyde GÖKCE AŞNAS tarafından yürütülen "KÜLTÜREL MİRASLARIMIZ" isimli projemiz UDS tarafından kabul edilerek uygulamaya başlamıştır. Öğretmenimize ve projede görev alan öğrencilere çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Ock

Filistin'de yaşanan ve tüm dünyayı etkisi altına alan insanlık dramına karşı farkındalık oluşturmak ve gençlerimizin Dil, Edebiyat ve Sanatsal potansiyellerini ortaya çıkarmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Yüreğimdesin Filistin” konulu resim ve şiir yarışmaları sonucunda 28.12.2023 Perşembe günü saat 15.00'te İlimiz Yenişehir ilçesi Suphi Öner Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğünde gerçekleştirilen törende okulumuz şiir kategorisinde ilçe birincisi olarak mansiyon ödülü almıştır.

Ock

Öğretmenlerimizin koordinesinde öğrencilerimizin katılımı ile 20-27 Aralık arası Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası programı kapsamında “Türk'ün Özü, Akif'in Sözü” teması ile okulumuz bahçesinde anma program gerçekleştirildi. Program ile Milli Şairimiz sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıldı.

Kas

2023 Yılında iş ve işlemleri Müdürlüğümüze verilmiş olan "24 Kasım Öğretmenler Günü Programı" 24 Kasım Cuma günü İlçemiz Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan tören ile kutlandı.

Ara

Atatürk Haftası kapsamında okulumuzda, ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK için 10 Kasım Cuma günü yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizin tek yürek olduğu bir anma töreni düzenlendi. Bize bu güzel vatanı armağan eden Atamızı minnetle yad ediyoruz.

Ekm

Okulumuzda Cunhuriyetimizin ilan edilişinin 100. yıl dönümü münasebetiyle öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu program; tüm öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımı ile sevinç, mutluluk, Türkiye Cumhurtiyeti Devleti'nin mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e, Silah Arkadaşlarına, Cumhuriyetimizin ilan edilmesi sürecinde ve öncesinde canı, malı ve tüm mevcudiyeti ile vatanımız ve bizler için fedakarlıkta bulunan Kahraman ve Şanlı Atalarımıza saygı, minnet duyguları içerisinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ekm

Okulumuzda 24.10.2023 saat 10.30'da "Kariyer Günleri" kapsamında 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen "Meslek Tanıtımları" semineri; mezun öğrencimiz Toros Üniversitesi!nde öğrenimine devam eden Fatma EREN'in katılımı ile yükseköğretim ve meslekler konusunda öğrencilerimizi bilgilendirici, motive edici, ilham verici ve yönlendirici bir şekilde gerçekleştirildi.

Ekm

13-21 Ekim tarihleri arasında kutlanan İmam Hatipler Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl düzenlenen kutlama etkinliğimize teşrif eden eğitimci yazar Yıldırım ALKIŞ tarafından öğrencilerimize "İmam Hatipli Olmak" konulu konferans verildi ve akabinde öğrencilerimize kitap hediye edildi.